Oplossingen tegen onkruid

Oplossingen om onkruid te bestrijden:

Met eenvoudige technieken kan het wieden tot een minimum worden beperkt of zelfs geheel worden geëlimineerd, maar wanneer het nodig is om actie te ondernemen, bestaan ​​er veel alternatieven voor het gebruik van verouderde synthetische chemische onkruidverdelgers, die niet langer zijn toegestaan.

Harde oppervlakken

Daken, gevelbekleding, stenen, poorten, slagbomen, ongeverfd houten tuinmeubilair> Bij blootstelling aan het noorden of westen van het noordelijk halfrond worden deze oppervlakken vaak begroeid met mos, groene of rode algen of korstmossen. Er zijn producten op basis van 100% plantaardige ingrediënten die op contactbasis werken op de markt verkrijgbaar en waarvan de effecten binnen een paar uur zichtbaar zijn.

 

Non-cultivated surfaces

Niet-gecultiveerde oppervlakken: paden, binnenplaatsen en terrassen

Paden

Allereerst vertelt het gezond verstand je: als er veel op wordt gelopen en het is breed genoeg, groeit onkruid daar niet! Als dit niet het geval is, vraag dan of het nuttig is of niet.

Om paden schoon te houden, kunt u dennenbast, houtspaanders of minerale mulch gebruikt worden door deze over een geotextiel te verspreiden om te voorkomen dat deze materialen in de grond zinken en voor een goede afvoer zorgen. Een alternatieve oplossing: waarom gaan we niet voor grasmaaiers die regelmatig worden gekapt?

Of platte tegels die een pad door uw tuin in kaart brengen: onderhoudsvrij.

Opritten

 Een goede manier om te voorkomen dat we deze hoeven te wieden, is om daar gras te laten groeien! Alveolaire bestrating laat het gras wortel schieten,  en tegelijkertijd is het sterk genoeg om er voertuigen op te laten staan en rijden.

 

Bebouwde gebieden: moestuinen, boomgaarden, sierbloembedden

Maak er een gewoonte van om de grond te bewerken

Schoffelen, of de bodem omploegen, brengt onkruidzaden ingebed in de grond zitten naar de oppervlakte en daardoor zal er allerlei onkruid zich vermenigvuldigen. Door de wortels af te snijden, help je ze eigenlijk te verspreiden, terwijl  als je een spitvork gebruikt, je de grond los maakt en dit onkruid heel gemakkelijk met de hand of met een van de tanden verwijderd kan worden.

Wist je dat?

Er een enorme voorraad onkruidzaden van nature voorkomt in de eerste vijftien centimeter aarde: meer dan 10.000 per vierkante meter

Bedek de grond en laat deze nooit bloot liggen

Mulch beschermt de bodem tegen zonnestralen en voorkomt  daardoor de groei van onkruid. De verschillende gebruikte mulch materialen zijn vaak van minerale oorsprong: kleiballen of organische materialen zoals hennepvlokken en boekweitschil. Naast hun onkruidbestrijdingseffect bieden ze meerdere voordelen: minder water geven, kunstmest toevoegen aan de bodem, bescherming tegen erosie, preventie tegen verschillende ziekten, ze werken als een afstotend middel tegen slakken en zijn tegelijkertijd decoratief.

Mulchmatten zijn ook een effectieve manier om te voorkomen dat u moet wieden bij het planten van een haag en kunnen ook worden gebruikt in moestuinen in zowel de herfst als de winter om ruimten zonder groenten te verdoezelen.

De techniek van de valse zaaibedden kan worden toegepast op moestuinen en op bloembedden voor jaarlijkse zaden die op de juiste plaats worden gezaaid en voor het aanleggen van grasvelden. Het zaaibed moet al heel vroeg worden klaargemaakt: ongeveer drie weken voor de geplande zaaidatum, die vergelijkbaar is met het blanco zaaien. Deze gunstige omstandigheden zullen het kiemen van onkruidzaden veroorzaken. Na een paar dagen, wanneer ze het stadium van de zaailingen bereiken, is het heel gemakkelijk om ze te vernietigen door een biocontrole-weedkiller te spuiten bestaande uit 100% plantaardige ingrediënten.

Vervolgens moet je oppassen dat je de grond niet nabewerkt, om te voorkomen dat andere onkruidzaden naar de oppervlakte worden gebracht, die op hun beurt ontkiemen. Met dit onkruid weggegooid, bent u vrij om uw groenten of bloemen te zaaien.

Organische meststoffen kunnen tegelijkertijd de voedingsstoffen van de bodem bedekken (klaver, mosterd, enz.)

Onkruid bestrijdingstechnieken:

Thermisch wieden

Deze methode van wieden is effectief voor het wieden van terrassen, binnenplaatsen en paden, en het werkt door jonge zaailingen te vernietigen door een thermische schok die het uiteenspatten van plantencellen veroorzaakt (zonder zo ver te gaan als het verbranden van de plant om te worden vernietigd, als een voorzorgsmaatregel tegen brand) .

Als het onkruid goed is ingeburgerd, moet de behandeling één of twee keer per seizoen worden herhaald om ze volledig te verwijderen door hun wortels te vernietigen. Het kan ook worden gebruikt in gebieden waar planten worden gekweekt: in de moestuin en sierbloembedden, maar mulch en biologische onkruidverdelgers zijn meer geschikt voor deze delen van de tuin.

schoffelen

Gereedschappen voor het schoffelen die vandaag op de markt zijn, zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de plaatsen om te worden gewied: langs een muur, in grind, tussen straatstenen enz .: elke positie heeft zijn eigen specifieke gereedschappen, dus u hoeft alleen maar energie en elleboogvet te verbruiken - en terwijl u werkt aan het onderhouden van uw paden, kunt u tegelijkertijd fit blijven!

 

Natuurlijke herbiciden

Nieuwe generatie natuurlijke herbiciden zoals nonaanzuur, zijn op planten gebaseerd.

Biologische onkruidverdelgers zijn gebaseerd op 100% natuurlijke actieve ingrediënten. Praktisch, snel en effectief, ze kunnen op elk oppervlak worden gebruikt, of ze nu beplant zijn of niet.

Ze werken in slechts een paar uur door het uitdrogen van de bladeren, en slechts één toepassing is voldoende om zaailingen te vernietigen.

Wanneer onkruid iets meer is vastgesteld, moet de behandeling nog een of twee keer worden herhaald, 14 dagen later. Na de behandeling zal het wortelsysteem van het onkruid, verstoken van gebladerte en dus van voedselinname door fotosynthese, wegkwijnen en uiteindelijk afsterven.

Voor maximale efficiëntie:

Zorg voor toepassing van de onkruidmiddelen in het juiste seizoen en geschikte weersomstandigheden: Bestrijd onkruid dat groeit van april tot augustus, als de buitentemperatuur hoger is dan 15 ° C. Het ideaal is om de bestrijdingsmiddelen toe te passen in heldere, zonnige en droge omstandigheden. Bij voorkeur op droge bladeren Vermijd het toepassen van onkruidmiddelen als het regent of gaat regenen. (benodigde tijd zonder regen: 2 uur).

 

Het bestrijden van jong onkruid. Pas de middelen toe in juiste fase: maximaal 4/5 bladeren of een hoogte van 10 cm tot 15 cm. Niet aanbevolen voor gebruik op gevestigd onkruid met een hoge bladdichtheid. Zorg voor een gelijkmatige straal van fijne druppels over alle bladeren. Alleen de delen die daadwerkelijk zijn aangeraakt door onkruidbestrijdingsproduct zullen worden vernietigd.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van nieuwe onkruidverdelgers met biologische bestrijding:

  •          Je bent in staat om je zaden een dag na de toepassing te zaaien
  •          De effecten zijn al binnen enkele uren zichtbaar

Snelle terugkeer van dieren naar behandelde gebieden

 

Weeding techniques